یوسف ناصرزاده - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی گرایش صنایع غذایی
رضوان اله پویا - دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی گرایش
محمدمعین کثیرلو - دانشجوی بیوشیمی دانشگاه ورامین - پیشوا

چکیده مقاله:

مقدمه هدف: دیابت شیرین یکی از مهم ترین مشکلات پزشکی در اغلب کشورها و به ویژه ایران می باشد. این بیماری در واقع ناشی از اختلال در سوخت و ساز قندها، چربی ها و پروتئین ها ی بدن می باشد. هدف از انجام این پژوهش ارزیابی اثر درمانی چوب های گیاه دارچین Cinnamomum Zelanicum بر خرگوش های آزمایشگاهی دیابتی شده بود روش تحقیق در این مطالعه تجربی تعداد 30 خرگوش بالغ نر نژاد ویستار با وزن بین 200 تا 250 گرم به طور تصادفی در 5 گروه (دو گروه خرگوش سالم و سه گروه دیابتی) تقسیم شدند. در ابتدا سه گروه تجربی با استفاده از تریق داخل صفاتی mg/kg 60 استرپتوزوتوسین دیابتی شده و به یک گروه از خرگوش های دیابتی روزانه mg/kg600 عصاره آبی دارچین برای مدت 35 روز خورانده شد. به یک گروه از گروه خرگوش های ادیابتی نیز بدون انجام درمان خاصدر نظر گرفته شدو گروه دیگر خرگوش های دیابتی نیز روزانه انسولین NPH تزریق شد. یک گروه از خرگوش های سالم روزانه mg/kg600 عصاره آبی دارچین و گروه دیگر خرگوش های سالم نیز طی همین مدت فقط سرم فیزیولوژیکی دریافت می کردند. در پایان میزان قند و چربی های خون با روش های متداول اندازه گیری شد. نتایج و بحث: در این تحقیق مشخص گردید که عصاره آبی چوب دارچین سبب کاهش معنی دار گلوکز p>0/001 کلسترول p>0/05 تری گلیسرید p>0/01 و p>0/05LDL و افزایش معنی دار میزان P.0/05 سرم در خرگوش های دیابتی در مقایسه با خرگوش های دیابتی بدون درمان خاصی شده است.

 

 

http://www.civilica.com/Paper-AEBSCONF01-AEBSCONF01_429=%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%A7%D8%AB%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%DA%AF%DB%8C%D8%A7-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%DB%8C%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DA%86%DB%8C%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%AC%D9%87%D8%AA-%DA%A9%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%84-%D9%82%D9%86%D8%AF-%D9%88-%DA%86%D8%B1%D8%A8%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D9%86-%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%AA.html